Ekskurzije 2015

V letu 2015 načrtujemo naslednje strokovne ekskurzije:

 

IZVEDENE EKSKURZIJE V LETU 2015
25. APRIL 2015
ZAGREB
Enodnevna ekskurzija z ogledom 3. mednarodnega sejma energetike, energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije na zagrebškem velesejmu ter Tehniškega muzeja v Zagrebu.

foto: Gero Angleitner

22. in 23. MAJ 2015
STROKOVNA EKSKURZIJA Sarajevo
Dvodnevna strokovna ekskurzija z ogledom piramid pri Travniku, visokonapetostnega laboratorija v Sarajevu, ogled Titovega podzemnega mesta pri Konjicu.

foto: Gero Angleitner

SOBOTA 20. 06. 2015
Enodnevna strokovna ekskurzija v Belo krajino
Ogled sončne elektrarne Igorja Šukleta v Desincu, pri Črnomlju moči 2,4 MW,   obisk Vinske vigredi v Metliki in kmečkega turizma v Gornji Lokvici..

foto: Gero Angleitner

SEPTEMBER 2015
STROKOVNA EKSKURZIJA Baskija in Lurd
Strokovna ekskurzija v Baskijo, z obiskom elektrarne v Mutriku, ki pridobiva energijo iz morskih valov  in z ostalimi ogledi…

foto: Gero Angleitner

NOVEMBER 2015
ENODNEVNI IZLET V LENDAVO
Halasovi križevi poti, po kateri so božjega služabnika Danijela Halasa leta 1945 peljali v smrt. Križi so izdelani iz umetnega kamna in so različnih oblik, sama pot pa pelje po idilični pokrajini vse do reke Mure.
Pri hotiškem brodu smo se okrepčali z malico (ribe na mlinarski način).
Ogled podjetja VARIS v Lendavi, ki izdeluje gotove kopalnice od leta 1977. Do danes so izdelali več kot 70.000 gotovih kopalnic, razen teh pa izdelujejo še cevne radiatorje in betonske skate naprave.
Sledil je ogled lendavskega gradu, ki je prvič omenjen v listinah iz leta 1192, današnjo podobo pa je dobil v 18. stoletju. V muzejski zbirki lendavskega gradu si bomo ogledali stalno arheološko, zgodovinsko in etnološko razstavo, spominsko sobo najznamenitejšega lendavskega kiparja Györgya Zale ter spominsko sobo lendavskega likovnega umetnika Štefana Galiča, v kateri je njegova izjemna zbirka 4000 metuljev iz najrazličnejših delov sveta.
Po ogledu gradu smo se napotili med vinograde, kjer se bomo ustavili in nazdravili s starim in novim vinom.
Pot nas je naprej vodila v Dolgovaške Gorice, kjer se bomo povzpeli na razgledni stolp Vinarium, ki je visok 53,5 metra in se nahaja sredi gričevnate pokrajine nad Lendavo na 302 metrih nadmorske višine. Gre za najvišji razgledni stolp v Sloveniji, omogoča pa razgled v štiri države.
Po ogledu stolpa smo se v bližnjem kmečkem turizmu sredi vinogradov okrepčali s prekmurskim bogračem.

foto: Gero Angleitner