Zaključki 2006

 

 

 

 

 


Poročilo o 27. posvetovanju - KOTNOKOVI DNEVI

 


Posvetovanje je bilo 23. 03. in 24. 03. 2006 v Radencih in se ga je udeležilo 360 strokovnjakov elektrotehniške stroke. Svojo dejavnost je predstavilo 26 proizvajalcev in zastopstev.
Na posvetovanju smo obravnavali predloge novih standardov, tehnološke možnosti obnovljivih virov, seznanili smo se z nekaterimi vidiki tehnične regulative s področja električnih inštalacij. Predstavniki proizvajalcev in zastopstev so s koristnimi in zanimivimi informacijami in predstavitvami o novih proizvodih in sistemih pripomogli k še zanimivejšem posvetovanju.

Izdan je bil zbornik referatov s kataloškim zapisom o publikaciji Univerzitetne knjižnice Maribor
 621.3(082), ISBN 961-91294-2-3, COBISS.SI-ID56326657.

Posvetovanje je pripravilo Elektrotehniško društvo Maribor.
Zaključke je pripravila komisija v sestavi:
  g. Ivan Ravnikar univ. dipl. inž. el.
  g. mag. Gerhard Angleitner
  g. Marko Kotnik univ. dipl. inž. el.
  g. Mitja Vidmar univ. dipl. inž. el.
  g. Marjan Zorman univ. dipl. inž. el.
  g. Jože Sekolovnik univ. dipl. inž. el.

Komisija posreduje Elektrotehniški zvezi Slovenije, kot predstavnici civilne družbe elektrotehniške stroke, spodaj navedene zaključke, katere naj komisija za tehniško regulativo pri EZS prouči in predloge posreduje ustreznim ustanovam najkasneje v roku dveh mesecev.

Zaključki:

1.Komisija za tehniško regulativo pri EZ Slovenije naj poda poročilo o realizaciji do sedaj posredovanih zaključkov s posvetovanj v Radencih.

2.Ko bo MOP izdelal osnutek predpisa za nizkonapetostne inštalacije v stavbah, za katerega je že predlagana oblika o delitvi na pravilnik in tehnično smernico ter okvirna vsebina, naj EZ in IZ Slovenije v sodelovanju z MOP in MG organizirata okroglo mizo na kateri bi povabljena zainteresirana strokovna javnost posredovala morebitne dodatne strokovne rešitve.

3.Komisija za tehniško regulativo pri EZ Slovenije in IZ Slovenije naj sodelujeta z SIST-om pri pripravi  prevoda terminoloških standardov s področja projektne in tehnične dokumentacije (uporabiti tudi že prevedene definicije standarda SIST EN 61082-1:1997, ki natančno obravnava izrazje s področja dokumentacije).

4.Ker izdajatelji posameznih predpisov različno razlagajo vsebino isti pojmov v njih je nujno potrebno v R Sloveniji izdelati enoten pojmovnik izrazov za področje elektrotehnike, ki se bo uporabljal pri pisanju novih pravilnikov in prevodov standardov.



Maribor, 24. 03. 2006                                                          Komisija za zaključke


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

na vrh

nazaj